Érettségi feladatok / Megapakk

Az összes feladat egy helyen forrásokkal együtt + Megapakk ( egyben az összes egy .zip fileban)

Feladatok

Feladatok Youtube videóimhoz

IDE-k

Az integrált fejlesztői környezet (angolul IDE, azaz Integrated Development Environment) a neve a számítógép-programozást jelentősen megkönnyítő, részben automatizáló programoknak. Az integrált fejlesztői környezetnek alapvető szerepe van a gyors alkalmazásfejlesztésben.

Wikipedia

Java JDK

Java Development Kit (röviden: JDK) a Sun Microsystems egyik Java fejlesztőknek szánt terméke. A Java nyelv elterjedése óta messze ez az egyik legnépszerűbb SDK (fejlesztőeszköz). 2006november 17-én a Sun bejelentette, hogy megnyitja a JDK forráskódját, és GNU General Public License (GPL) alatt adja ki a szoftvert. Ez nagyrészt csak 2007május 8-án történt meg az OpenJDK kiadásával.[1]

Wikipedia

A JDK ( Java Development Kit ) elengedhetetlen része annak, hogy használni tudd az IDE-t. A képre vagy erre a linkre kattintva jutsz el az Oracle honlapjára , ott valami ilyet kell hogy, találj. Itt klikk a download-ra.

Itt mindenképp fogadd el előbb a a felhasználási feltételeket ( Accept License Agreement) és töltsd le a számodra megfelelő Kit-et ( ….windows-x64_bin.exe)

Utána értelemszerűen telepítsd -> Utána telepítsd az álltalad választott IDE-t 

Éettségi vizsgán ugye ez per-pill vagy Netbeans vagy Eclipse, de gyakorlatban nyugodtan választhatod az IntelliJ-t is. Ugyanugy meg fogod tudni írni minden IDE-ben

Close Menu
Tovább az eszköztárra